HABERLER

Muğla'da Gidilmesi gereken 7 yer

koteklirehber-gezilecek-yerler.jpg
10 Ocak 2021 438

Muğla hem tarihi hem de turizm açısından ülkemizde önemli bir yere sahip olan illerimizden biridir. Muğla bölgesinin en güzel yanı her ilçesinde farklı güzelliklerle karşılaşıyoruz. Doğal güzelliklerin korunduğu, temiz plajların bulunduğu, eğlencenin bol olduğu, tarihiyle yeni bilgiler edinildiği ve yeşilin maviyle buluştuğu bu cennet ilimizde eşsiz fotoğraflar çekip güzel anılar bırakmak istemez misiniz? Eğer istiyorsanız ve Muğla’da nereye gideceğinizi bilmiyorsanız bu yazı tam size göre! Gelin Muğla’da gidilecek yerler hakkında birlikte bilgi edinelim.

 

Akyaka Azmak Nehri

AZMAK NEHRİ

 

Muğla’da yaşayanların, özellikle üniversite öğrencilerinin önemli bir mekanı olan Azmak Muğla Akyaka’da bulunan bir tatlı su nehridir.

 

Burada turlara katılarak nehirleri gezebilir ayrıca yazın bunaltıcı sıcağında serinlemek için Azmak’ın soğuk sularında yüzebilirsiniz. Nehrin etrafında bir çok balıkçı restoranı bulunmaktadır. Bu huzur verici manzara eşliğinde balığınızı afiyetle yiyebilirsiniz. Akyaka’ya tatil yapmaya geldiyseniz Azmak Nehri’ni görmeden gitmemenizi tavsiye ederiz.

Muğla Ölü Deniz

 

ÖLÜDENİZ

 

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Ölüdeniz yerli ve yabancı tatilcilerin gözde yerlerinden birisidir. Ölüdeniz 2006 yılında “ Dünya’nın en güzel kumsalı” seçilmiştir. Tarihte “ışık ve güneş” diyarı olarak bilinen Ölüdeniz ‘in büyüleyici masmavi denizine ve bembeyaz kumsallarına hayran kalabilirsiniz. Eğer adrenalin tutkunuysanız ve yeni şeyler denemek istiyorsanız buraya geldiğiniz zaman mutlaka yamaç paraşütünü denemelisiniz.

Bodrum Kalesi

 

BODRUM KALESİ

 

Günümüzde Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak bilinen Bodrum Kalesi, üç tarafı denizle çevrili olup Bodrum’un önemli bir simgesi haline gelmiştir. Muhteşem mimarisi ve kaleden görünen manzarası sayesinde Bodrum’a hayran kalabilirsiniz. Tarihi yapıtlara merakınız varsa Bodrum’da gideceğiniz ilk yer olmalıdır.

Kız Kumu Plajı

 

KIZ KUMU PLAJI

 

Marmaris’te bulunan Kız kumu Plajı, doğanın ortasında dikkat çekici yapısıyla tatilcilerin ilgi odağı haline gelmiştir. Bu plajı diğer plajlardan ayıran özelliği , denizin ortasında kumdan bir yürüme yolunun olmasıdır. Bu yürüme yolunun uzunluğu yaklaşık 600 metredir.

 

Doğa harikası olan bu plajımız sakinliği de oldukça dikkat çekmektedir. Huzur bulmak isteyen tatilcilerimiz için mükemmel bir tatil bölgesidir.

Kelebekler Vadisi

 

KELEBEKLER VADİSİ

 

Fethiye’nin Faralya Köyü’nde yüksek dağların arasında masmavi bir cennet olan Kelebekler Vadisi adını, bir çok kelebek türüne ev sahipliği yapmasından dolayı almıştır.

 

Dış etkenlerden kendisini korumuş olan Kelebekler Vadisi büyüleyici bir manzaraya da sahiptir.

 

Burada konaklamak tam da kamp hayatını sevenlere göre!

 

Vadi de kamp işletmesi bulunmaktadır. Burada çadırlarda kalabilirsiniz. Ayrıca ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz bir çok alanda mevcuttur.

Sedir Adası

 

SEDİR ADASI ( KLEOPATRA PLAJI )

 

Sedir Adası bir diğer adıyla da bilinen Kleopatra Plajı, Marmaris ‘e yakın bir mesafe de bulunmaktadır. Ulaşımı sadece teknelerle sağlanan bu ada adını eskiden var olan sedir ağlarından almıştır.

 

Adanın altın sarısı kumunun Kleopatra ile ilgili bir efsanesi de vardır. Efsaneye göre, Mısır Kraliçesi Kleopatra ile sevgilisi Romalı Komutan Antonius ‘un adada buluşmak için Mısır’dan gemilerle kumları getirdiği söylenmektedir. Ada çok özel kumlara sahip olmasından dolayı koruma altına alınmıştır.

 

Berrak denizi ve altın sarısı kumuyla Sedir Adası gelen ziyaretçilerin ilgi odağı olmuştur.

Saklıkent

 

SAKLIKENT

 

Bir farklı değişle Saklıkent Kanyonu olarakta bilinmektedir. Fay çatlakları sonucu oluşan bu kanyon yazın kavurucu sıcağından kurtulup serinlemek isteyenlerin için mükemmel bir doğa harikasıdır. Kanyonun içinde bulunan buz gibi bir akarsu vardır. Ayrıca içindeki çamuruyla da ilgi çekmektedir. Kanyondan çıkan akarsuyun etrafında bulunan restoranlarda serinleyerek keyifle yemeğinizi yiyebilirsiniz. Eğer su sporlarına karşı ilginiz varsa burada rafting yapmak mümkündür.

  • Daha Fazlası Gösterim
  • Muğla'da Gidilmesi gereken 7 yer 438